Kulturfestival i Tvedestrand

Lørdag 2 mars 2019 fra 12:00 – 24:00 arrangeres Uke 9. En gratis kulturfestival i Tvedestrand.

Alle byens kaféer, scener og lokaler får hver sin del av programmet. Folk kan vandre fra det ene til det andre og plukke det de liker fra time til time. Vi byr på en gjild dag full av fine opplevelser!


Mangfold – et stort mangfold!

Konserter av ulike slag på kaféene, i Kirken, på Rådhuset; utallige kor fra distriktet; lokale matprodusenter byr på smaksopplevelser; kunstnere stiller ut;  artister og danseinstitutter opptrer; kulturskolen byr på elevkonsert., foredrag og politisk partilederdebatt.  Innslag varierer mellom  det som som appellerer til barn, familer, de gamle, kulturinteresserte, musikkelskere, matentusiaster, kunstelskere osv osv Over 400 mennesker er involvert på en eller annen måte. Stort sett alle som har fått kjennskap til Uke 9 har sagt ja til å være med – med stor begeistring J


Gratis? – Ja

Vi skaper liv i Tvedestrand i en periode når det skjer lite i byen. Gratis sikrer store besøkstall, som igjen sikrer stor interesse for å delta som artist/kulturinslag.  Derfor har vi – en knippe erfarne festivalinteresserte tatt på oss å arrangere festivalen. Våre sponsorer har sett hvor positivt dette er for byen og har sørget for å finansiere det hele.


Vi kan alle si det er “vår kulturfestival”

Det er flere hundre mennesker som gleder seg til å opptre og vi håper det blir flere tusen som tusler rundt fra sted til sted i byen lørdag 2 mars 2019. Det er ingen som tjener på å arrangere Uke 9 samtidig som dette blir til stor verdig for alle involverte. Vi i Tvedestrand kan kalle dette for vår egen kulturfestival .


En levende dag i Tvedestrand

Vi inviterer selvfølgelig butikker og næringsliv til å holde lenge åpent for å utnytte folkestrømmen. En kulturstafett vil sikre at mange folk er innom mange steder i løpet av dagen, og vinnere får sin premie under avslutningskonserten på Rådhuset samme kveld. Vi har satt rammen – og byen kan glede seg. Jo fler som deltar, jo mer som skjer -  jo bedre blir det – sett av lørdag 2 mars 2019 i Tvedestrand.

 

Med vennlig hilsen
May Zwilgmeyer, Monica og Frode Kirkeli, May Gunn Stokk og Ole Jonas Kverndal.


folk1.png
 

Styret i UKE9 kulturfestival

Under et tilfeldig møte på butikken, kom Ole Jonas og May i snakk om å skape en aktivitet i byen under den stilleste tiden på året. Ideer poppet opp, og ganske raskt fant vi ut at dette var noe å bygge videre på. Vi fikk med oss Frode og Monica Kirkeli og May Gunn Stokk, og plutselig var vi gang med planleggingen rundt et kulturarrangement der vi ville invitere folk vi kjenner til, har hørt om, lest om, eller funnet fram til via bekjente, om å være med å vise frem hva som bor i denne byen av kulturelle krefter.

Tanken var også at dette skulle være gratis for publikum, og det har vi lyktes med. Alle deltagere stiller opp uten honorar eller ytelser, noe vi er enormt takknemlige for. Og som nevnt ovenfor - har næringslivet i Tvedestrand vist at de har tro på oss og vårt initiativ. Vi sender en stor takk til dem alle og du kan se hvem de er nedenfor. Og takket være dette, kan ALLE komme gratis inn på ALLE arrangementene på programmet.

Så vår oppfordring er, kom dere opp av godstolen denne dagen , og få med dere alt det som skjer i byen lørdag 2 mars i UKE 9.

 
UKE9_logo.png
 
image2.jpg

Ole Jonas Kverndal

Har en lang og innholdsrik merittliste innen kulturlivet. Har i største delen av livet vært medlem i et eller annet rockeband, b.l.a 4 CL og Ubarbert Rødvinstaffel, og også vært ute som trubadur. Han er en utøvende fotokunstner og har en egen musikkfestival hjemme i hagen på Utgårdsstranda hver sommer. Jobber som butikksjef på Elkjøp

image1.jpg

May Zwilgmeyer

Hun har alltid engasjert seg i kulturlivet. Fra amatørteatergrupper, ungdomslag, konsert- og festivalarrangør, visetreff og Kystkulturuka, for å nevne noe.

image4.jpg

Frode og Monica Kirkeli

Frode jobbet som frivillig på Canalstreet Festivalkontor, på Tvedetrandsregattaen, og under Kustkulturuka. Engasjert i Arendal ØIF , både som supporter og frivillig. Og de siste årene, leder av vår lokale håndballgruppe. Arrangør av flere store fester og festivaler.

Monica har tidligere vært med å arrangere musikkfestivaler og jobbet som frivillig.

image3.jpg

May Gunn Stokk

Har bakgrunn fra barneteatergrupper, jobbet med rekvisitter og kostymer, aktiv i musikkmiljøer og engasjert håndballspiller.